При изследване на генеалогиите на политическия елит на Америка установи, че

...
При изследване на генеалогиите на политическия елит на Америка установи, че
Коментари Харесай

От всички живи президенти на САЩ, само Тръмп не е от робовладелско потекло. Обама е

При проучване на генеалогиите на политическия хайлайф на Америка установи, че една пета отте членовете на Конгреса, живите президенти, съдиите от Върховния съд и губернатори са директни потомци на робовладелци.

Сред 536 членове на последния заседаващ Конгрес Ройтерс е открила най-малко 100 потомци на робовладелци. От тази група повече от една четвърт от сенаторите (28 души) имат измежду предците си поне един робовладелец.

Тези законодатели от 117-ата сесия на Конгреса са както демократи, по този начин и републиканци. Сред тях са някои от най-влиятелните политици в Америка: републиканските сенатори Мич Макконъл, Линдзи Греъм, Том Котън и Джеймс Ланкфорд и демократите Елизабет Уорън, Тами Дъкуърт, Джийн Шахин и Маги Хасан.

Освен това президентът Джо Байдън и всеки жив някогашен президент на Съединени американски щати – като се изключи Доналд Тръмп – са директни потомци на робовладелци: Джими Картър, Джордж У. Буш, Бил Клинтън и – по линия на бялата му майка – Барак Обама. Предците на Тръмп са пристигнали в Америка след премахването на робството.

Проучването на Ройтерс разкрива какъв брой тясно е обвързвана Америка с институцията на робството, в това число посредством „ хората, които основават законите, които ръководят страната ни “, споделя пред Ройтерс Хенри Луис Гейтс младши, професор в Харвардския университет.

Той показва, че идентифицирането на тези фамилни връзки с робовладелците „ не е следващата глава в играта на обвинявания. Ние не наследяваме виновност за дейностите на нашите предшественици. ”

„ Просто желая да кажа: вижте какъв брой тясно сме свързани с институцията на робството и по какъв начин тя е повлияла на живота на предците на хората, които ни съставляват през днешния ден в Конгреса на Съединените щати “, споделя Гейтс. „ Това е опция за учене за всеки човек. Това също е опция за учене за техните избиратели … и за американския народ като цяло ".

Освен политиците, цитирани от Ройтерс, „ има милиони американци, които също са потомци на робовладелци “, споделя пред организацията Тони Бъроуз, генеалог, който специализира в подпомагането на чернокожите американци да проследят своите предшественици.

Това, което още не е ясно за науката, е по какъв начин делът на водачите от робовладелско потекло се отнася към този на всички американци. Сред учените няма единодушие какъв брой тъкмо американци през днешния ден имат предшественици, имали плебеи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР